Stationsstraat 210 . 2910 Essen . tel 03 677 16 77 . gsm 0474 25 97 19 . info@ilsekonings.be

Eengezinswoningen - Peeters-Konings (2)

Met dit ontwerp wil ik aantonen dat bij een landbouwbedrijf niet per definitie een landelijke woning moet worden opgetrokken.

De vormgeving en de materiaalkeuze sluiten aan bij de bestaande, te behouden gebouwen van het landbouwbedrijf. Er werd gekozen voor een combinatie van twee kleuren gevelsteen om een sterkere volumewerking te bekomen.

Vermits de woning gelegen is langs een drukke gewestweg zijn de leefruimtes aan de achterzijde van de woning voorzien. Keuken en zithoek hebben grote ramen zodat er een goed zicht is op het erf van de boerderij en een grote openheid gecreëerd wordt naar de achterliggende weilanden. Deze ruimtes zijn bovendien hoofdzakelijk zuid georiënteerd. Om warmteoverlast tijdens de zomer te beperken werd een overdekt terras voorzien. Tijdens de winter schijnt de laagstaande zon onder het terras ruimschoots binnen door de grote ramen.

In de zomer staat de zon veel hoger en geeft het overdekt terras de nodige schaduw op de ramen van de keuken en de zithoek. Voor de binnenafwerking werd gekozen voor een strakke vormgeving met degelijke tijdloze materialen.
-- Klik om te vergroten --
Peeters-Konings (2)Peeters-Konings (2)Peeters-Konings (2)Peeters-Konings (2)Peeters-Konings (2)