Stationsstraat 210 . 2910 Essen . tel 03 677 16 77 . gsm 0474 25 97 19 . info@ilsekonings.be

Profiel

Architectuur is het vertalen van dromen...
...door het reflecteren en projecteren van...
specifieke wensen van elk individu
mogelijkheden van een site
stedenbouwkundige
voorschriften
kosten
...
zo worden dromen werkelijkheid


Architecten- en ingenieursbureau Ilse Konings bvba is een klein bureau waar de persoonlijke wensen van de klant centraal staan. Het is gespecialiseerd in het uitwerken van residentiële projecten voor particulieren en projectontwikkelaars.

Bij het uitwerken van de projecten ligt de nadruk op de volledige coördinatie van het bouwproject. Naast de architecturale uitwerking, nemen het kantoor ook het uitwerken van de stabiliteit, de verplichte EPB- en ventilatieverslaggeving voor haar rekening. Door deze aanpak worden uw belangen door één enkele partij behartigd en gaat er geen kostbare tijd verloren voor communicatie tussen verschillende studiebureaus.

Bij het opmaken van de EPB- en ventilatieverslaggeving wordt de nodige aandacht besteed aan het uitwerken van een energiezuinig gebouw. Hiertoe volgde Ilse Konings de nodige cursussen en behaalde zij in 2008 het label van energiebewust architect. In 2017 werden de nodige examens afgelegd als ventilatieverslaggever.

De projecten worden opgevolgd vanaf het voorontwerp tot de volledige voltooiing. Tijdens de uitvoering worden de nodige werfvergaderingen en werfcontroles georganiseerd om te controleren dat de aannemers de werken uitvoeren zoals aangeduid op de plannen en voorgeschreven in de lastenboeken.

Het opmaken van stabiliteitsstudies en/of EPB-verslagen voor projecten van andere architecten behoort ook tot de mogelijkheden.

Ilse Konings en haar medewerkers nemen op regelmatige basis deel aan cursussen en vormings-sessies om op de hoogte te blijven van de wijzigende wetgeving en de evoluerende bouwtechnieken. De kwaliteit van het gebouw, zowel architecturaal, functioneel als bouwtechnisch zijn voor Ilse Konings en haar medewerkers van primordiaal belang.